Karin Myrén
Jag är journalist och skriver oftast om företagande och entreprenörskap, arbetsmarknad och samhälle, it och teknik. Det handlar om nyhetsartiklar, webbtexter och reportage, men ibland också om rapporter och andra skrifter.   

Som skribent är min ambition att väcka läsarens intresse och ge nya perspektiv. En av många roliga saker är att skriva begripligt om svåra ämnen. Jag får ofta höra att mina texter är välskrivna och att jag förstår vad uppdragsgivarna vill ha.  

I botten är jag systemvetare men sadlade om till journalist efter några år som it-konsult och ett år på Journalisthögskolan. Under många år jobbade jag som reporter och redaktör på Computer Sweden, en nyhetstidning med fokus på informationsteknik, affärer och verksamhetsutveckling.   

Sedan 2009 är jag frilansande skribent och redaktör med Göteborg som bas och med uppdrag i hela landet. Att få möta olika personer i skiftande sammanhang och ställa nyfikna frågor gör mitt jobb som journalist fantastiskt inspirerande och roligt.   

JOURNALIST/REDAKTÖR
Karin Myrén Media AB
0709-55 43 40
karin@myrenmedia.se  


Ett urval av mina uppdrag:


- Svenskt Näringsliv: Sedan flera år tillbaka skriver jag regelbundet artiklar till magasinet Entreprenör, till webben och nyhetsbrev. I perioder jobbar jag på Svenskt Näringslivs centrala redaktion som skribent och webbredaktör. Det rör sig om vitt skilda ämnen, till exempel företagande inom välfärden, lönebildning, jämställdhet, lokalt företagsklimat, energi och miljö. Jag har även varit med och skrivit rapporter, bland annat om arbetsmiljö, jämställda löner och ledarskap.   

- Swedac: Jag skriver regelbundet artiklar till myndigheten Swedacs tidning Swedac Magasin. Under 2016 gjorde jag även ett inhopp som redaktör för magasinet. Inriktningen kvalitet och säkerhet. Ämnena kan handla om allt från självkörande bilar, digitalisering och energieffektivisering till produktsäkerhet inom EU, vårdstandarder och afrikanska länders arbete med kvalitet.   
 

- IDG, it- och affärsförlag: Som Computer Swedens reporter i Västsverige bevakade jag under flera år it-företagen och den digitala utvecklingen i Göteborg. Jag var också redaktör för CS Jobb och CS Utbildning. Andra IDG-publikationer som jag skrivit för är bland andra Internetworld, IT24 och CIO Sweden.   

- Skribent för SP, GöteborgsOperan, IKEM, NetClean, Volvo, med flera.